Een beetje geschiedenis

Op 1 september 1970 werd onze tennisclub opgericht.

 

Met het oog op de bouw van een indoorhal heeft vzw Tennisclub Merelbeke op 19 september 1995 een nieuwe vennootschap CVBA Tenprom opgericht.

 

In de lente van 2010 werd een Veldeman-constructie geplaatst op de terreinen aan de Gaversesteenweg. Hierdoor wordt de binnencapaciteit verhoogd met 3 terreinen.

 

De infrastructuur van de club is eigendom van Tenprom en de vzw TC Merelbeke is bestuurder.

 

De infrastructuur is ingeplant op een terrein, in erfpacht gegeven door de gemeente Merelbeke. 

 

De tennis - en padel opleiding van jong en oud is in eigen beheer van de club en wordt geleid door een sportief manager, verantwoordelijk voor een trainersteam van gediplomeerden Tennis Vlaanderen, dit voor zowel tennis als padel. De club nam het beheer van de jeugd -en schoolwerking voor beide sporten op zich sinds 2021 en groeit iedere dag hierin verder.

 

Momenteel telt TCM meer dan 1400 tennis- en padelleden. Met een infrastructuur van 6 outdoor (waarvan 3 Veldeman)- en 3 indoor tennisterreinen behoort de club tot één der grootste tennisclubs van Oost-Vlaanderen.

T.C. Merelbeke investeerde in 2017 in 3 nieuwe padelcourts: 1 Adidas Court en 2 overdekte terreinen. Met de snelstgroeiende sport van deze eeuw investeerde de club in 2020 in nog eens 3 extra padelcourts!

Het succes van padel gaf TC Merelbeke dan ook een uitgelezen kans om de club te verrijken met deze racketsport en haar clubbeleving te delen met geheel Merelbeke. 

In 2019 werd het clubhuis op de eerste verdieping volledige gerenoveerd en omgetroverd tot polivalente zaal die voor menigen dient als recurrente vergaderzaal. Zo houdt bevoorbeeld Tennisvlaanderen hier haar trainer-examens en webinars en kan zij rekenen op een professionele infrastructuur voor beide sporten. Vervolgens werd in 2020 het terras van de club omgetoverd tot een aangenaam clubhuis, dat zowel als binnen en buitenbar dienst doet. Iedereen is welkom om in onze bar iets te eten of te drinken en te genieten van de sport zowel op het veld als ernaast.

Zo is onze club binnen de regio,  een unieke plek voor iedereen geworden.

 

 

Lang leve TCM!

Dank aan alle vrijwilligers en werkgroepleden die hieraan hebben meegewerkt!