Jeugd

TCM Jeugd

Voor 2015 blijven de voornaamste doelstellingen ongewijzigd. Samen met de tennisschool blijven wij ons inzetten om verder door te groeien en zoveel mogelijk kinderen te bereiken met de tennissport via:

 

1) Aanbieden van een basisopleiding voor kinderen vanaf 3 jaar en dit zowel op recreatief als competitief niveau.

 

2) Begeleiden van kinderen en ouders bij de eerste stappen naar competitie.

 

3) Van TCM een gezellige club maken waar het leuk vertoeven is.

 

4) Aanbieden van een competitiepakket voor kinderen met ambitie.

 

 

Wel willen we extra aandacht besteden aan de communicatie tussen de ouders en de tennisclub, want zonder de steun van de ouders is het voor jonge kinderen onmogelijk om aan enige vorm van competitie deel te nemen.

 

Daarom zijn we vorig jaar gestart met een uithangbord met alle info van de jeugd, dit bord bevindt zich in de gang van het clubhuis.

 

 

Inschrijving jeugdinterclub

Wie dit jaar voor de eerste keer of opnieuw interclub wenst te spelen, moet dit kenbaar maken voor 15 januari.

Vanaf 8 jaar kunnen de kinderen hier – in teams van minimum 2 kinderen - hun eerste wedstrijdervaring opdoen.

 

De reeksen zijn

 

  • Gemengd 9 
  • Meisjes/Jongens 11
  • Meisjes/Jongens 13
  • Meisjes/Jongens 15

 

Deze competitie begint vanaf midden april en vindt plaats op woensdagnamiddag voor de reeksen 9, 11 en 13 en op zaterdagvoormiddag voor de reeksen 15.

 

Wie interesse heeft kan zich inschrijven via een mail naar schalck.dirk@telenet.be Voor verdere uitleg kan je steeds bij Dirk, Bram, of Gert terecht.

 

 

Kinder & tiener tour

Voor kinderen die graag interclub wensen te spelen, maar nog nooit competitie gespeeld hebben is de Kinder of Tiener Toer de ideale voorbereiding. Bijna elk weekend zijn er Kinder en Tiener Toer tornooitjes en heel wat van deze halve dag tornooitjes zijn in onze buurt. Vanuit het jeugdbestuur worden ook een aantal tornooien begeleid, m.a.w. wij zorgen voor begeleiding en zorgen indien gewenst ook voor het vervoer. De lijst van de begeleide tornooien hebben jullie normaal al gekregen via mail en hangt uit op het jeugdinfobord in de gang van het clubhuis.

 

 

Vrij begeleid tennissen

Ook dit jaar plannen we weer op zondagnamiddag een aantal sessies van vrij begeleid tennissen, waarbij onze jeugd het tegen elkaar kan opnemen. Daarnaast zal er op vrijdag in de vakantie in de namiddag ook kans zijn om vrij begeleid te tennissen, graag hiervoor inschrijven bij Dirk (schalck.dirk@telenet.be).

 

 

Spaarkaartactie

Na het succes van vorig jaar hebben we beslist om dit initiatief ook in 2015 verder te zetten. Onze jeugd kan verder sparen met de TCM spaarkaart. Enige voorwaarde is dat je TCM lid bent. Het principe is simpel: je kan spaarpunten verzamelen door deel te nemen aan de diverse activiteiten. De volgende activiteiten leveren een spaarpunt op : Deelname Kinder Toer (1 punt per deelname – maximum 2 punten) Deelname Volvo Tour of Tiener Toer (1 punt per deelname – maximum 2 punten) Deelname fundag (2 punten per deelname) Deelname jeugdactiviteit (1 punt per activiteit) Deelname clubkampioenschap (1 punt) Deelname jeugdinterclub (1 punt per 2 gespeelde interclubontmoeting - enkel of dubbel – maximum 2 punten) Deelname tennislessen (1 punt per lesuur – maximum 2 punten) Deelname aan een stage (1 punt per stage – maximum 2 punten) Bij het behalen van 5 punten krijg je een gratis clubT-shirt (voor de kleinsten) of clubpolo. Wie 10 punten verzamelt krijgt naast de club T-shirt de keuze uit een aantal voordelen: ofwel tussenkomst bij een stage, ofwel een club sweater ofwel een gratis deelname aan een clubactiviteit (vb. bijwonen van een Fed cup of Daviscup ontmoeting). Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld met zo’n dertigtal kinderen naar Bobbejaanland gegaan voor een uiterst geslaagde daguitstap. We zullen een stand van zaken elektronisch bijhouden en op regelmatige tijdstippen via het uithangbord van de jeugd bekend maken.